Duizend vallende sterren

Duizend vallende sterren is geschreven door Herma Jonker. Het is het boek dat onze deelnemers aan het einde van het Fundamentals programma als geschenk van ons krijgen. 

Het is de persoonlijke ervaring van Herma dat bijna alles maakbaar is in het leven. Mits je je wens, droom of verlangen helder hebt en je het de wereld inzet. Dat betekent dat je erover praat, erover schrijft, erover droomt, het van de daken schreeuwt (bij wijze van spreken….). Hoe grootser je dat doet, hoe meer kans van slagen. Vervolgens koppel je er actie aan. 

Zij nam de proef op de som door een toekomstig halfjaar van haar eigen leven te bedenken wat ze beschrijft in het eerste deel van het boek. Het fictieve gedeelte. 

Datzelfde halfjaar beschrijft ze nogmaals, maar dan de werkelijkheid. Aan het einde van het boek kun je haar bevindingen lezen en tips om jouw persoonlijke wensen te verwerkelijken.  Het is een open, persoonlijk en eerlijk autobiografisch boek geworden dat makkelijk leest. 

Een aantal van de eerste reacties aan Herma: 

  • Het is bijna niet onder woorden te brengen hoe je dit geschreven hebt. Het maakt veel indruk op me. 
  • Het is geschreven met alle soorten emoties van blijdschap tot …. alles. Ik word er zo nu en dan stil van. 
  • Ik lees het voorwoord van Patty en jouw inleiding… de tranen zijn al niet te stoppen. De juiste woorden op het juiste moment: uit het diepst van mijn hart: dank! Je hebt me nu al geraakt en ik ben er nog niet eens aan begonnen. 
  • Ik ben gaan zitten lezen en niet meer gestopt. Ik kan het iedereen aanraden. Het is een mooi, persoonlijk, open en eerlijk geschreven boek vol met inspiratie. Het ademt Herma en haar mooie denkwijze.
  • Ze heeft een prachtig boek geschreven en ik raad het iedereen aan om dit boek te bestellen. 

Wil je graag een gesigneerd exemplaar dan kun je het bestellen via info@ictus.nl.
Het boek is ook verkrijgbaar als E-book en luisterboek. 

Meekijken bij de Boekpresentatie van Duizend vallende sterren doe je hier.

Aanbeveling / Voorwoord Patty Harpenau

Ze vroeg het aan mij via Facebook: ’Pat, wil jij mijn voorwoord schrijven?’

Eerlijk gezegd moest ik even ademhalen. Ik zit zelf in de eindfase van mijn eigen boek, ligt mijn bureau bezaaid met drukproeven, de laatste correcties en tja… ‘wat voor boek is het eigenlijk?’ Weifelend antwoord ik haar:’ Mail het mij maar ik kan je niet beloven dat ik het lees.’ Het is immers een code van mij dat ik nooit een boek lees terwijl ik schrijf. Je weet maar nooit, je kunt zomaar een zin onbedoeld en ongewild oppikken. 

Ze stuurt haar boek per mail. Nieuwsgierig open ik het. ‘Nee, ik ga niet lezen maar kan wel even scrollen, toch?’ Maar na de eerste zinnen ben ik reddeloos verloren. Alleen al bij de titel hou ik mijn adem in: Duizend vallende sterren. Dat klinkt toch wonderschoon. 
Het is duidelijk autobiografisch maar eerlijk gezegd ontroert de zuiverheid mij vanaf de allereerste pagina. Ja, ze is dapper als ze haar leven beschrijft. Maar het gaat verder dan haar eigen verhaal en ik ruik de schrijverswind tussen haar woorden in, de El Duende van inspiratie en bevlogenheid. ‘Mooi’, zucht ik en lees toch nog een stukje verder tot ik niet meer kan stoppen. Ze raakt mijn hart, ontroert mijn ziel, inspireert mijn hoofd en het allermeest bewonder ik haar jubelend vertrouwen in het leven.

Lees het… doe maar… vlieg maar met haar woorden mee… ze zijn een warm bad voor je ziel.

Duizend vallende sterren. Ze heeft ze allemaal gevangen in dit boek. Mooi!

Met warme groet
Patty Harpenau 

Auteur van The Life Codes