Reviews

Complimenten van onze koningen en koninginnen

Rudie Veenendaal
Algemeen Directeur | TCPM

Regelmatig maken we gebruik van de diensten van Ictus als het om coaching gaat. Vooral de aanpak op individuele basis in combinatie met coaching van de groep wordt door de deelnemers als zeer waardevol ervaren. Je ziet dat mensen groeien en dat het plezier en enthousiasme binnen de teams toeneemt. Kortom, een betere sfeer en we worden echt geholpen in het realiseren van onze leerdoelen!

Ictus voegt daadwerkelijk waarde toe aan onze organisatie en wij kunnen deze geweldige mensen dan ook bij iedereen van harte aanbevelen.


Joke Westenbrink
COO | TKP Pensioen

Werken met Ziel en Zakelijkheid is precies wat Herma doet. Ze heeft mij en mijn team een mooie stap verder geholpen in onze teamvorming, resultaatgerichtheid en samenwerking. Herma heeft een directe, hands-on aanpak met veel aandacht voor het team als geheel en de rol van de afzonderlijke spelers daarin. Samenwerking met Ictus is een feestje!


Ron van der Graaf
Manager Zorg & Bedrijfsvoering MKA-chirurgie | UMCG

Als directeur Bedrijfsmanagement van enkele lokale Rabobanken heb ik het genoegen gehad met Herma Jonker samen te werken. Zelf heb ik coaching-on-the-job gehad in het kader van het professionaliseren van het beheer van mijn agenda, taken en email. Later heb ik met genoegen waargenomen wat het substantiële resultaat van de groepstrainingen werd voor de persoonlijke office effectiviteit van deelnemende individuen en teams. Als afdelingsmanager in het UMCG heb ik Herma gevraagd een leidinggevende collega te coachen t.b.v. haar werkorganisatie, en tevens op haar belemmerde overtuigingen. Ik heb Herma zich zien ontwikkelen tot een krachtige, vindingrijke ondernemer, waarbij de focus van coaching op persoonlijke effectiviteit steeds meer verschuift naar de combinatie met persoonlijk geluk. Het samenspel gaat voortdurend gepaard met inspiratie en een onbegrensde dosis hartelijkheid.


Klaas van der Meer
Operationeel Manager | FINTREX

De training van Herma en de individuele coaching hebben meer impact gehad op mijn ontwikkeling en stappen dan ik van tevoren had verwacht en gehoopt. De kern is dat ik geleerd heb dat ik ten volle aanwezig mag en kan zijn als persoon in mijn werk, maar ook privé en wat me daarin vooruit brengt of juist belemmert. Op een hele prettige manier heeft Herma mij begeleid om de volgende stap te zetten en dit was uitvinden om op andere manieren met situaties om te gaan. Dit heeft mij geholpen om mijn kracht en kwaliteiten ten volle te benutten, mezelf ruimte te geven en vooral ook daardoor meer plezier en energie en minder twijfel in mijn werk te ervaren. Herma is een uitermate professionele en gedreven coach en ik zou haar zonder twijfel voor persoonlijke- of zakelijke vraagstukken inzetten.


Leslie de Heer – van Halm Braam
Senior Accountmanager  | T-Mobile 

Op advies van mijn manager heb ik samen met mijn team het Fundamentals programma doorlopen bij Ictus. Van tevoren was ik een beetje sceptisch over de toegevoegde waarde maar ik heb er erg veel aan gehad. Mijn mail is georganiseerd en overzichtelijk, er blijven geen dingen liggen en ik heb nu een handig systeem waarin ik bijhoud wat ik nog op moet pakken. Ik kwam erachter waarom ik bepaalde situaties op het werk lastig vond. Het bleek te maken te hebben met de waarden die voor mij heel belangrijk zijn, en het gevoel dat de ander niet volgens die waarden handelde. Ik doe er nu ook mijn voordeel mee dat ik beter kan inschatten wat voor een ander belangrijk is en hoe ik mijn communicatie daarop kan aanpassen. Tijdens de individuele coachgesprekken met Kathinka gingen we  dieper in hoe dezelfde uitdaging ook in mijn persoonlijke leven speelde. Zij is een hele fijne gesprekspartner en de gesprekken hebben mij ook privé erg geholpen.

Aan het einde van het programma schreef ik een vraag waarop ik een antwoord wilde op een kaartje. Dat kaartje werd een paar maanden later naar mijn huisadres opgestuurd. Mijn vraag was ‘wat zegt het over mijzelf wat mij stoort aan een ander?’ Toen ik de vraag opschreef wist ik het antwoord niet, een paar maanden later viel het ineens op z’n plek. Ik vond het een hele verrassende en inspirerende training. Ik raad het iedereen aan.


Feico Born
Product Manager | HZPC

Vanuit HR werd er een training aangeboden. Ik dacht: “weer een training; weer iemand met modellen”. Mijn ervaring is dat tijdens een training je enthousiast bent maar dat na verloop van tijd het vaak lastig is zaken vast te houden. Dat is al het eerste waarin zij zich onderscheidt en wat maakte dat ik haar training met plezier bijwoonde; ze zet je echt in actie waardoor je een ander resultaat krijgt dat ook nog eens beklijft.
Haar persoonlijke benadering spreekt mij erg aan. Ze coacht op een zodanige manier dat het nieuwsgierig maakt. Ze is waar nodig confronterend en kan ook streng overkomen. Dat ervaar ik als positief. Het heeft me tot nadenken en in beweging gezet. Herma heeft mij focus en meer bewustwording van mijn eigen gedrag gebracht. Ze hielp me mijn keuzes te maken en persoonlijke regie te nemen. Ik zeg vaker nee en ga voor wat ik wil bereiken. Mijn keuze om tegenwoordig in Tanzania te werken en wonen is daar zeker een gevolgd van.
Ik ben Herma dankbaar dat ik de training door haar en mét haar heb mogen doen. Ik ben mezelf gebleven en tóch veranderd. De energie die dat mij geeft, heeft positieve invloed op mij en mijn omgeving.


En er zijn meer ambassadeurs & referenties!
Vraag ons gerust.

Samenwerken met Ictus
is een feestje!