Module | Balans & invloed

Druk, druk….
Thuis, op je werk en met jezelf!

Tijd is niet te koop.
Je kunt het niet sparen en ook niet terugvragen.
Je kunt er wel zuinig op zijn.

Verheug je alvast op:

  • Onderzoeken en nieuwe keuzes maken voor een goede persoonlijke balans
  • Onderzoeken en nieuwe keuzes maken voor een betere teambalans
  • Andere keuzes maken in je werk en leven
  • Gerichte acties uitvoeren om je en jullie nieuwe keuzes te realiseren
  • Meer focus
  • Meer verbinding met jezelf en anderen
  • Meer gezondheid (gevolg = duurzame inzetbaarheid)

Zo doen we het

Het is niet altijd makkelijk om balans te vinden in het leven. Soms lijkt het alsof er simpelweg niet genoeg uren in een dag zitten om alles te doen wat we willen doen. Toch is het belangrijk om te kijken naar hoe we onze tijd verdelen tussen werk, partner, gezin, familie, vrienden en onszelf. Door bewust te zijn van waar we onze tijd aan besteden, kunnen we betere keuzes maken en onze persoonlijke doelen nastreven.

Deze module moedigt deelnemers aan om eerlijk naar zichzelf te kijken en veranderingen aan te brengen waar nodig, zowel op zakelijk als privé vlak. Door reflectie en verdieping kunnen we de regisseur worden van ons eigen leven en werk. Het is belangrijk om te beseffen dat we medeveroorzakers zijn van onze omstandigheden en dat we zelf de mogelijkheid hebben om ons leven te sturen.

We inventariseren vervolgens wat de teamleden anders willen in hun team en onderzoeken wat hun gezamenlijke en individuele invloed daarop is. Er komt een top drie van veranderwensen waar de manager mee aan de slag kan.

Door naar de wensen van de teamleden te luisteren en deze serieus te nemen, kan de manager een meer inclusieve en productieve werkomgeving creëren. Het is belangrijk dat de teamleden zich gehoord voelen en weten dat hun mening er toe doet. Door de top drie veranderwensen te implementeren, kan de manager het team helpen om beter samen te werken en effectiever te zijn in het behalen van doelen. Het kan ook zorgen voor een hogere mate van tevredenheid onder de teamleden en een vermindering van stress op de werkvloer. Een goede communicatie tussen de manager en het team is dus cruciaal voor een gezonde werkomgeving.

Ben jij een
human being of een human doing?