Module | Communicatie & feedback

Mag het best iets leuker in de wijze van communiceren binnen je team?
Is het tijd voor meer positiviteit terwijl jullie wel zeggen wat er te zeggen is?

Verheug je alvast op

  • Een positieve(re) communicatiecultuur en werksfeer
  • Meer verbinding met jezelf en je team
  • Erkenning en trots
  • Feedback vragen, ontvangen en geven
  • Meer of weer werkplezier

Zo doen we het

Deelnemers leren om hun boodschap op de juiste manier over te brengen en om open te staan voor feedback. Dit omvat het vragen, ontvangen en geven van feedback. Hoewel dit waarschijnlijk al eerder in het verleden is behandeld, is het geen overbodige luxe om dit nog eens te herhalen.

Tijdens de sessie wordt er gekeken naar hoe teamleden hun communicatie kunnen verbeteren. De deelnemers worden zich bewust van hun eigen houding ten opzichte van zichzelf en anderen, en hoe zij hierover communiceren. Wordt er bijvoorbeeld meer gefocust op het positieve dan op het negatieve? Geven teamleden elkaar voldoende complimenten en aanmoedigingen?

Het team onderzoekt wat er anders kan in hun onderlinge communicatie en stelt samen vast hoe zij dit kunnen bereiken.
Dit kan variëren van het verminderen van het gebruik van jargon en het vermijden van negatieve taal tot het werken aan het verbeteren van de luistervaardigheden en het vermogen om empathie te tonen. Er wordt gewerkt aan het creëren van een open en ondersteunende omgeving waarin iedereen zich vrij voelt om ideeën te delen en feedback te geven. Door deze oefeningen en gesprekken kan het team groeien in hun communicatievaardigheden en beter samenwerken om de gestelde doelen te bereiken.

Wil je geluk
of wil je gelijk?

Mooi filmpje van Ikea