Persoonlijke coaching

Hallo ambitieuze professional!
(of niet meer zo ambitieuze professional)

Wij dragen graag bij aan het werk- en leefgeluk van mensen.
Gelukkige mensen maken de wereld mooier! 

Wij bieden persoonlijke coaching aan in de vorm van een menu.
Dat doen we omdat niemand gelijk is en het fijn is om te kunnen kiezen.


Gang 1
Dat!

Je weet precies waar je aandacht voor wilt? Dan gaan we daarmee aan de slag. 
Honderd procent maatwerk voor jou.


Gang 2
Geen idee?

Je weet niet waarnaar je op zoek bent, maar je weet wel dat je op zoek bent en wilt daar graag ondersteuning bij. Dan is dat wat we gaan doen. We gaan samen op pad naar dat wat jou in mindere of meerdere mate in de weg zit en werken daaraan. 


Gang 3
Je bent te lang doorgegaan. Je ervaart dat je overspannen bent of in een burn-out terecht bent gekomen.

Lichamelijk en mentaal sta je al een tijdje onder druk. Je voelt je in mindere of meerdere mate uitgeput. Je wilt ‘overleven’ maar het lukt je niet meer in je eentje. Het is tijd om de signalen die je lichaam en je gevoel je geven serieus te nemen. Alleen gas terugnemen is niet meer genoeg en je wilt echt af van die spanning in je lichaam. Je wilt hulp om je weer gelukkig, energiek, weerbaar, fit en in balans te voelen.

Ga samen met één van onze coaches een coachtraject in. Hiervoor hebben we geen standaard programma. Jij bent uniek. Dat vraagt om een maatwerktraject. Na een intakegesprek met jou en eventueel je manager, maken we graag een voorstel. Starten kan meestal binnen twee weken.


Gang 4
Je mail en planning op orde

We zorgen samen voor een goede basis in je werk.  We geven je een eenvoudig en heel effectief systeem dat je ook thuis toe kunt passen. Je krijgt overzicht op én doorstroming in je werkvoorraad. In de praktijk betekent dit dat je een structuur krijgt die ervoor zorgt dat je papierloos kunt werken,  mocht je dat nog niet doen, en  dat je mailbox functioneert zoals het bedoeld is: als een brievenbus met alleen ongelezen mail. Door deze basis heb je overzicht en kun je goede keuzes maken. Het zorgt ervoor dat je met rust in je hoofd de resultaten levert waar je voor opgesteld staat, je met rust in je hoofd naar huis gaat en je weer fluitend naar je werk vertrekt. 


Gang 5
Bewust leven en werken

Wat vind jij waardevol in je leven? Wat vind je waardevol in je werk? Waar word jij blij van? Waar ligt jouw passie? Wat wil jij heel graag wel? Wat wil je absoluut niet? Ben je tevreden met waar je staat in het hier en nu? Waar wil je staan over een half jaar, een heel jaar of vijf jaar? Ben je daar mee bezig of denk je daar nooit over na? Als je dat allemaal niet zo helder hebt, is het lastig sturen en richting geven. We gaan er samen voor zorgen dat je (meer) de regie neemt over jouw werk en leven.


Gang 6
Balans & invloed

Hoe staat het met de balans in jouw leven? Hoe verkies jij je tijd te verdelen tussen je werk, je partner/gezin/familie/vrienden en jezelf? Hoe zorg jij ervoor dat jij je wensen verwerkelijkt als het gaat over jezelf, je gezin en je werk? Deze gang gaat over écht in je eigen spiegel kijken en daardoor nieuwe keuzes te maken. Over reflecteren en verder verdiepen om daarna nog meer de regisseur te zijn van jouw werk en leven.


Gang 7
Positieve communicatie

Naast vragen die jij specifiek hebt over dit onderwerp, besteden we aandacht aan:

  • De invloed van communicatie
  • Hoe je communicatie positief kunt beïnvloeden
  • Hoe je vaker nee (nu niet) zegt
  • Complimenteren en aanmoedigen
  • Een positieve levenshouding
  • In hoeverre je de gewoonte hebt om in de verdediging te schieten

De manier waarop je je woorden kiest, heeft grote invloed op het gevoel van de ontvanger. Andersom geldt dat net zo. Negatieve communicatie heeft een minder aangenaam effect op hersenen. Het maakt dat er stresshormonen vrij komen die een negatieve invloed hebben op het functioneren van je brein en je minder voor rede vatbaar maken. Bij positieve communicatie ontstaat er een gevoel van veiligheid, vertrouwen en blijheid. Waar kies jij voor?


Gang 8
Jouw gedragsstijl

Je vult een vragenlijst in die je inzicht geeft in wie jij bent als het gaat om je gedrag. De uitkomst maakt het waarom van je gedrag overzichtelijk en begrijpelijk zichtbaar. Het geeft bijvoorbeeld antwoord op de vragen: waarom heb ik weerstand tegen veranderingen of waarom zoek ik dat juist op? Waarom neem ik altijd de leiding of juist liever niet? Of waarom ben ik flexibel of hecht ik aan procedures? Het maken van deze analyse zal je veel duidelijkheid en begrip geven. Het leren kennen van je favoriete gedragspatroon zal je, dankzij een betere zelfkennis, helpen effectiever en prettiger met anderen om te gaan.


Gang 9
Rebalancing – Intensieve coaching

Ictus voegt aan de standaard coaching een laag toe: Rebalancing voor professionals. Je kunt het ook intensieve coaching noemen. Het is een vorm van coaching die dieper gaat. Het is een methode die ervoor zorgt dat onverwerkte emoties verwerkt worden.  Daardoor ontstaat er ruimte voor nieuwe patronen, gedachten en overtuigingen die je gelukkiger maken en je weer sneller presteert als je dat wenst. Het is uitermate geschikt als je voelt dat ze tegen een grens aanloopt of daar aan voorbij bent gegaan, als je tekenen van overspannenheid of burn-out ervaart of gewoon wat extra aandacht wilt. 

Behalve gesprekken maken we hier gebruik van zelfonderzoek, lichaamswerk en reflectie. In de praktijk betekent dit dat je begeleider meestal een minuut of twintig met je in gesprek is om het onderwerp of de situatie waar jij aandacht voor wilt te bespreken. Je gaat daarna verder op een behandeltafel. Je wordt dan letterlijk aangeraakt omdat het de ingang is naar de diepere laag.


Deze gang wordt alleen uitgevoerd door onze coaches die de driejarige opleiding tot professioneel Rebalancer hebben afgerond. Bel voor meer informatie over deze module naar Herma Jonker

(06-2035 3406). Zij kan je alle details vertellen die je wenst te weten.

Meer lezen? Klik dan hier.