Module 5 | Gedragsstijlen

Een superleuke afronding!

Tijdens de laatste module van het Fundamentals programma maken we een korte persoonlijkheidsanalyse die gebaseerd is op het DISC model. Het is een leuke en leerzame manier om medewerkers (meer) inzicht te geven in wie zij en hun collega’s zijn als het gaat over voorkeursgedrag in diverse situaties. We kijken met de (letterlijke) rode, gele, groene of blauwe pet op, terug op de voorgaande modules. 

Wat gaan we doen?
Na het invullen van een vragenlijst krijgen de deelnemers inzicht in wie ze zijn en wie hun collega’s zijn als het gaat om voorkeursgedrag. Deze analyse maakt het waarom van het gedrag overzichtelijk en begrijpelijk zichtbaar. Het geeft bijvoorbeeld antwoord op de vragen: waarom hebben sommige mensen weerstand tegen veranderingen terwijl anderen het juist opzoeken. Waarom nemen bepaalde mensen altijd de leiding en volgen anderen liever. Of waarom zijn sommige mensen zo flexibel en hechten anderen aan procedures. 

Het samen maken van deze analyse zal veel duidelijkheid geven en meer begrip en verbinding in het team veroorzaken. Het leren kennen van ieders favoriete gedragspatroon zal, dankzij een betere zelfkennis, helpen effectiever en prettiger met elkaar om te gaan.